Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kolorowy bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wygląda smacznie na talerzu jest kolorowy...

Kolorowy bigos

Składniki:

Kolorowy bigos

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy bigos
Cebulę obrać i pokroić w krążki. W rondlu rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę. Cukinię umyć, obrać i pokroić w slupki (jeśli cukinia jest mloda i mala można nie obierać. Paprykę umyć, oczyścić z ziaren i pokroić w paski.Pomidory sparzyć następnie oplukać zimną wodą i obrać ze skórki. Pokroić je w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do rondla z cebulą dodać pokrojone cukinie, paprykę , pomidory i przeciśnięty czosnek. Doprawić solą, pieprzem i wegetą. Dusić przez 5 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Wlożyć osączone z zalewy oliwki i dusić kolejne 5 minut. Wylożyć na talerz posypać natką pietruszki.

Tagi:

cukinia bigos