Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowy gulasz z papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz podawać z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami

Kolorowy gulasz z papryki

Składniki:

Kolorowy gulasz z papryki

 

  • 60 dag papryki kolorowej (zielona, żółta,czerwona),
  • 2 cebule białe,
  • 30 dag boczku wędzonego,
  • 20 dag mięsa wieprzowego,
  • 50 dag pomidorów,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • papryka w proszku,
  • 2 łyżki natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy gulasz z papryki
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Gdy lekko się zarumieni dodać umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć. Przełożyć do garnka, wlać odrobinę wody, dodać pokrojoną w słupki, oczyszczoną z nasion paprykę i udusić pod przykryciem do miękkości. Umyte pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Gdy papryka zmięknie dodać pomidory, zagotować, wymieszać i odstawić. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać, połączyć z papryką i mięsem, przyprawić do smaku solą i mieloną papryką.