agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kolorowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

przepyszne soczyste kawałki kurczaka

Kolorowy kurczak Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowy kurczak

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy kurczak
Kawałki kurczaka - ja użyłam pałek - oczyszczamy, zdejmujemy skórkę. Na do żaroodpornego naczynia przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy masło i układamy mięso. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w łódeczki. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Marchewkę oczyszczamy, ale nie obieramy i kroimy w słupki. Warzywa układamy pomiędzy kawałki kurczaka. Wszystko posypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną słodka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie podlewamy mięso 1/2 szklanki białego wina, przykrywamy i dusimy 30 minut.Smacznego:)
Kolorowy kurczak
przepyszne soczyste mięso pieczone na białym winie
Kolorowy kurczak
przepyszne soczyste mięso pieczone na białym winie
Kolorowy kurczak
przepyszne soczyste mięso pieczone na białym winie