dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Koltety mielone faszerowane boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mielone kotlety nadziewane boczkiem i ogórkiem kiszonym.

Koltety mielone faszerowane boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koltety mielone faszerowane boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Koltety mielone faszerowane boczkiem
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przyprawy i odrobinę bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy mięso. Boczek i ogórki kroimy w drobno kosteczkę. Z mięsa robimy nie wielkie placuszki. Na środku układamy odrobinę boczku wymieszanego z ogórkami. Zalepiamy i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor. Smacznego.
Koltety mielone faszerowane boczkiem
Mięso wyrabiamy z dodatkiem jajka, przypraw i bułki tartej.
Koltety mielone faszerowane boczkiem
Boczek i ogorki kroimy w małą kosteczkę.
Koltety mielone faszerowane boczkiem
Na środku porcji mięsa układamy farsz z boczku.
Koltety mielone faszerowane boczkiem
Formujemy zgrabne kotlety i smażymy z obu stron.