Sposób przygotowania:
Kopciuszek 4
Najpierw upiec biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Nadal ubijać aż powstanie piana. Dodać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsiać do masy, wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na brytfankę. Piec 25 min. w temp. 180 st. Następnie upiec biszkopt z makiem. Tak samo wyrobić ciasto i na koniec dodać 2 i pół szklanki maku. Następnie zrobić masę budyniową: Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać ten przestudzony budyń. Na koniec zrobić masę śmietankową: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Kremówkę ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru pudru. Ma koniec wlać tężejącą galaretkę. Przekładać: Najpierw biszkopt jasny, potem masa śmietankowa, potem biszkopt z makiem, potem masa budyniowa, na koniec polewa czekoladowa