Sposób przygotowania:
Kopertki ze schabu z bobemETAP 1:
 
1.	Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie.
2.	Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek i przekładamy do miski, dodajemy ugotowane ziemniaki oraz obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3.	Następnie dodajemy masło, gałkę muszkatołową oraz pieprz i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków.
ETAP 2:
 
4.	Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
5.	Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki.
ETAP 3:
 
6.	Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
7.	Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
ETAP 4:
8.	Kotlety gotowe.
9.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
