Sposób przygotowania:
Kopertki ze schabu z bobemETAP 1:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie.
2. Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek i przekładamy do miski, dodajemy ugotowane ziemniaki oraz obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Następnie dodajemy masło, gałkę muszkatołową oraz pieprz i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków.
ETAP 2:
4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki.
ETAP 3:
6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
ETAP 4:
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.