Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Kopiec kreta z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy kopiec kreta troszkę inaczej;)

Kopiec kreta z pomarańczami

Składniki:

Kopiec kreta z pomarańczami

 

 

Sposób przygotowania:

Kopiec kreta z pomarańczami
Wodę, cukier, margarynę i kakao zagotować. Po ostudzeniu odlac 1/2 szklanki (na polewę). Do zimnej masy wsypac makę z proszkiem. Wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodać ubita na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszać. Piec 1 godzinę w tortownicy. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Z ciasta wydrążyć srodek pozostawiając ok. 2 cm z boków i na spodzie. Do środka wlac ubitą śmietanę i ułożyć obrane cząstki pomarańczy. Posypac wydrążonym ciastem.