luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kopytka gryczane i duszone żeberka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniale danie dla smakoszy kopytek i żeberek

Kopytka gryczane i duszone żeberka

Składniki:

Kopytka gryczane i duszone żeberka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka gryczane i duszone żeberka
Mąkę gryczaną otrzymałam po zmieleniu kaszy w młynku do kawy. Zagnieść ciasto ze składników na kopytka, Robić wałeczki grubości palca wskazującego i kroimy ukośnie. Ugotować we wrzątku i wypłukać, odcedzić. Żeberka pokroić na porcje, obsmażyć z obu stron, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dodać paprykę przyprawić do smaku solą i cukrem oraz pieprzem. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości ok 40 min. Pod koniec dodać śmietanę i zagotować. Podawać z kopytkami i sałatką z pomidorów i ogórków,