Sposób przygotowania:
Kopytka i karkówka - Pyszny obiadek
Ziemniaki gotujemy, gdy ostygną wkładamy jajko make i mieszamy by ciasto miało b gęsta konsystencję i dało się kulać.
Wtedy wysypujemy mąkę na stolnice chwytamy część ciasta i kulamy w rulon i ciachamy co 4-5 cm .Następnie wrzucamy do wrzącej wody i czekamy aż wypłyną i wtedy ok 2 min i wyjmujemy.
Kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy do tłuszczo aby się dość mocno zrumieniać następnie karkówkę lub mięso gulaszowe przyprawiamy i wrzucamy i delikatnie smarujemy musztardą doda to wtedy super posmaku karkówce.
Smażymy dolewając od czasu do czasu wody.
N samym końcu zagęszczając sos śmietaną lub woda z mąką
Wtedy wysypujemy mąkę na stolnice chwytamy część ciasta i kulamy w rulon i ciachamy co 4-5 cm .Następnie wrzucamy do wrzącej wody i czekamy aż wypłyną i wtedy ok 2 min i wyjmujemy.
Kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy do tłuszczo aby się dość mocno zrumieniać
Smażymy dolewając od czasu do czasu wody.
N samym końcu zagęszczając sos śmietaną lub woda z mąką