lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kopytka na buraczanym spodku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomite kopytka z dodatkiem buraczka

Kopytka na buraczanym spodku

Składniki:

Kopytka na buraczanym spodku

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka na buraczanym spodku
Ziemniaki obierz,ugotuj w osolonej wodzie i zmiel.dodaj pozostałe składniki na ciasto i wyrób ciasto z którego uformuj wałeczki.Wałeczki ponacinaj ukośnie i gotuj w osolonej wodzie aż wypłyną.Buraczki obierz i ugotuj na miękko,zetrzyj je na tarce o grubych oczkach dodaj do tego posiekaną i podsmażoną cebulkę na maśle.dopraw solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.Na talerzyku ułóż przygotowane buraczki na nie połóż gorące kopytka i polej je gorącym masłem.