Sposób przygotowania:
Kopytka w sosie grzybowym i kapustka
Kopytka: ... ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie najlepiej dzien przed... mielimy je maszynka... takie zmiemniaki zagniatami z mąka, mąka ziemniaczaną, jajem i sola... podsypując ewentualnie dodatkową mąkę, tak aby uzyskać ciasto na tyle twarde, aby można je było pokroić nożem...dzielę ciasto na części i formuję z nich wałki, kroję kopytka....wrzucam w partiach na wrzącą i osoloną wodę i gotuję przez 2 do 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię... Sos: ... w rondelku gotuje grzyby... gdy juz beda dostatecznie miekkie kroje je w kosteczke wrzucam na patelnie razem z drobno posiekana cebulka... wlewamy pol szklanki wody i smietane i sos grzybowy... gotujemy az nie stegnieje.... Kapusta: ... kapuste gotujemy razem z 4 lisciami laurowymi i kilkoma zarenkami ziela angielskiego... jesli jest zbyt kwasna pluczemy ja kilka razy w zimnej wodzie..na patelni smazymy cebulke... kiedy juz bedzie wystarczajaco miekka wkladany ja do kapusty doprawiajac pieprzem... na sam koniec dodaje jedna torebke sosu grzybowego... mieszamy az nie zgestnieje... SMACZNEGO :)