Sposób przygotowania:
Kopytka z sosem i udkiem z kurczaka
Ziemniaki obrac, ugotowac, potluc i odstawic. Do ostudzonych ziemniakow dodac maki, sol i jako, wyrobic. Osolona wode doprowadzic do wrzenia i wrzucac kopytka, gotowac ok.5 min. Udka z kury posolic i klasc na rozgrzany tluszcz, wlozyc przekrojona w pol cebule, usmazyc z obydwu stron na zloty kolor i zalac goraca woda wymieszana z vegeta i chili. Zmniejszyc temperature i dusic 1/2 godziny pod przykryciem. Po tym czasie wylozyc posmarowane woda z sola(do 1/2 kubka wody dodaje lyzeczke soli, wymieszam) do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok.40 min. Smarowanie woda z sola powoduje, ze skorka bedzie bardzo chrupiaca. Zagescic sos maka wymieszana z woda, przyprawic maggi i sola.