mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Koreczki śledziowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Koreczki , idealne na imprezę. Polecam bo są proste do zrobienia i bardzo dobre. Moja rodzina się nimi zajada

Koreczki śledziowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koreczki śledziowe

 

  • zalewa:

 

  • 4 szklanki wody

 

  • 1 szklanka octu

 

  • 4 cebule

 

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

  • 5 korniszonów z marchewką z zalewy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe
Do garnka wlewam wodę, dodaję, ocet, pokrojoną cebulkę w krążki, ziele angielskie, liście laurowe,cukier. Zalewę gotuje około pięć minut żeby cebula była miękka. Odstawiam do przestygnięcia Śledzie mocze w zimnej wodzie 12 godzin.Śledzie odsączam na sitku. Na każdy płat śledzia układam krążki cebulki z zalewy, kawałek papryki, korniszon, plaster marchewki, pół grzybka. Zwijam i spinam wykałaczkami.
Koreczki śledziowe
cebula obrana i pokrojona w krązki na desce
Koreczki śledziowe
w garnku woda ocet cebula gorczyca ziele
Koreczki śledziowe
płat śledziowy z papryką ogórkiem grzybkiem
Koreczki śledziowe
koreczki śledziowe gotowe w zalewie odstawione na noc