Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe z rodzynkami
Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć,dokładnie oczyścić z ości i pokroić w cienkie plastry.Następnie ułożyć je jeden obok drugiego,skórką do dołu.Do każdego włożyć śliwkę i ze dwa rodzynki,po czym zwinąć je,spiąć wykałaczką i włożyć do słoja,przekładając pokrajaną w talarki cebulką.Zagotować wodę z kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego,a kiedy przestygnie,dodać ocet.Tak przygotowaną zaprawą zalać koreczki.
Śledzie wymoczyć,dokładnie oczyścić z ości i pokroić w cienkie plastry.Następnie ułożyć je jeden obok drugiego,skórką do dołu.Do każdego włożyć śliwkę i ze dwa rodzynki,po czym zwinąć je,spiąć wykałaczką i włożyć do słoja,przekładając pokrajaną w talarki cebulką.Zagotować wodę z kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego,a kiedy przestygnie,dodać ocet.Tak przygotowaną zaprawą zalać koreczki.