Sposób przygotowania:
Korzenny przekładaniec
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Wciąż ucierając, wbijaj po jednym jajku i wsypuj po łyżce mąki. Następnie masę wymieszaj z resztą mąki, mąką ziemniaczaną, przeprawą do piernika oraz kakao i proszkiem. Rozsmaruj je równomiernie na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 45 min. w temp. 175' C. Ostudź, rozetnij na 2 placki. W rondelku zagotuj mleko, wsyp kaszę i cukier. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Utrzyj mikserem masło i powoli dodawaj po łyżce kaszę oraz kilka kropelek zapachu. Na spodnim placku rozsmaruj połowę kremu, przykryj waflami tortowymi, a te resztą kremu. Na kremie ułóż drugi placek. Lekko dociśnij. Pozostaw w chłodzie na 2 - 3 godz. Ciasto posmaruj masą czekoladową lub lukrem.