lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kości wędzone - Żurek z jajakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To taki szybki obiadek jak nie mamy nic innego :)

Kości wędzone - Żurek z jajakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kości wędzone - Żurek z jajakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kości wędzone - Żurek z jajakiem
Ziemniaki pokroić w kostkę marchewkę dodać grosze liść laurowy i ziele angielskie dodać kości wędzone i gotować na małym ogniu aż mięsko zacznie odchodzić od kościna koniec dodać 2 żurki Winiar zagotować na koniec dodać jaka ugotowane pokrojone w ćwiartki smacznego :)
Kości wędzone - Żurek z jajakiem
Jajka praktycznie na sam koniec dodaje sie do żurku
Kości wędzone - Żurek z jajakiem
Mieszamy delikatnie aby jajka nam sie nie porozwalały