Sposób przygotowania:
Kostka alpejska 2
Biszkopt : Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodajemy żółtka, miksujemy. Dodajemy przesiane mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie łączymy mieszając łyżką. Wylewamy do foremki( 15x20 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 st. C. Studzimy i delikatnie nasączamy słodką herbatą.Masa bezowo - krówkowa : Masło miksujemy dodając po łyżce masy krówkowej. Dodajemy pokruszone bezy i delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczony biszkopt.Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy. Wlewamy do ubitej śmietany. Wykładamy na masę bezowo - krówkową. Delikatnie wyrównujemy. Posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do przegryzienia.