motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kostki z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażone kosteczki z dorsza

Kostki z dorsza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kostki z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Kostki z dorsza
Umytą i osuszoną rybkę kroimy w kostki. Oprószamy solą, pieprzem i sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 15 minut. Następnie oprószamy mąką. Do miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy. Oprószoną rybkę moczymy w jajku, później w bułce tartej. Do patelni wlewamy olej i rozgrzewamy. Na rozgrzanym oleju smażymy przygotowaną rybkę.
Kostki z dorsza
Etap 1 Umytego dorsza kroimy na kosteczki i doprawiamy
Kostki z dorsza
Etap 2 Obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku
Kostki z dorsza
Etap 3 Następnie obtaczamy w bułce tartej
Kostki z dorsza
Etap 4 Przygotowaną rybkę smażymy na oleju