Sposób przygotowania:
Koszyczek witaminowy
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Kokilki wysmarować olejem lub oliwą z oliwek i wykleić brzegi oraz spód ciastem francuskim. ½ opakowania szpinaku Hortex wyłożyć na patelnię, dodać mleko i dusić pod przykryciem do rozmrożenia. Szpinak przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Serek twarogowy wymieszać z przestudzonym szpinakiem, jajkiem, łososiem pokrojonym w paseczki. Nie doprawiać, ponieważ łosoś i serek jest słony. Masę wlać do kokilek wylepionych ciastem francuskim, tak by sięgała do ½ jej wysokości, ponieważ masa wyrośnie. Całość zapiekać 15-25 minut, aż ciasto będzie rumiane i łatwo wyjdzie z formy. Koszyczki podawać w towarzystwie białego wina.