Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotleciki a la gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić. Gdy puści sok, odcisnąć, a

Kotleciki a la gołąbki

Składniki:

Kotleciki a la gołąbki

 

  • 50 dag mielonego mięsa

 

  • 50 dag białej kapusty

 

 

  • 2 jaja

 

 

 

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

 

 

  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki a la gołąbki
Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić. Gdy puści sok, odcisnąć, a następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, przyprawić. Z masy uformować małe okrągłe kotleciki, obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć kotlety do rondla, podlać niewielką ilością wrzątku i udusić. Pod koniec duszenia wlać sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany. Podawać gorące z ziemniakami i zieloną sałatą. 100g - 180 kcal