eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotleciki Eli z wątroby

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Gdy dzieci nie chciały jeść wątroby,wymyśliłam kotleciki.Można podawać do obiadu lub z pieczywem.

Kotleciki Eli z wątroby

Składniki:

Kotleciki Eli z wątroby

 

  • 60 dkg wątroby wieprzowej
  • 1 duża bułka
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki Eli z wątroby
Umytą i osuszoną wątrobę zmielić w maszynce.Bułkę pokroić w kostkę,cebulę w ósemki,zmielić razem i dodać do wątroby.Dodać jajka,sosy,czosnek,sól,pieprz i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej.Łyżką kłaść na gorący olej masę wątrobianą,kształtując placuszki i smażyć z obu stron.Smacznego!

Tagi:

jajko sosy jajka