Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kotleciki inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kotleciki z kaszy manny

Kotleciki inaczej                  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki inaczej

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki inaczej
Bulion zagotować, wsypać do niego kaszę manną, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Pieczarki umyć, drobno pokroić i podsmażyć ich na rozgrzanym oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Gdy kasza manna wystygnie, dodać do niej jajko, wystudzone pieczarki, ser i wszystko wymieszać, a następnie formować małe kotleciki, panierować ich w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki podawać z ulubioną surówką lub same z ketchupem. Smacznego!
Kotleciki inaczej
Kotleciki inaczej
Kotleciki inaczej
Kotleciki inaczej