Sposób przygotowania:
Kotleciki jajeczne z kaszą i soczewicą
Kaszę i soczewicę dokładnie wypłukać , przełożyć do garnka, dodać startą marchewkę i zalać bulionem. Gotować do momentu wchłonięcia się płynu.
Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na odrobinie oleju.
Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora i koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski , dodać jajko i przyprawy , wymieszać. Formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)
Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na odrobinie oleju.
Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora i koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski , dodać jajko i przyprawy , wymieszać. Formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)