elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kotleciki mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki zwyczajny obiad dziś mamy

Kotleciki mielone

Składniki:

Kotleciki mielone

 

  • 1/2 kg zmielonego mięsa wieprzowo - wołowego
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kajzerki
  • 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań i zup
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone
Kajzerki namoczyć na godzinę w mleku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Do mięsa mielonego dodać przeciśnięty czosnek, pokrojoną cebulkę, odciśnięte z mleka kajzerki, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Ze wszystkich składników wyrobić jednolitą masę, następnie uformować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju, zrumienić z obu stron.