Sposób przygotowania:
LECZO z boczniakami
Boczniaki myjemy i kroimy na w paski. Smażymy na rozgrzanej margarynie, aż odparuje woda i całość zacznie skwierczeć. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, rozdrobione mielone, pokrojoną w kostkę paprykę i kiełbasę. Dusimy na średnim ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy koncentrat, przyprawy. Dusimy jeszcze 2-3 minuty. Na koniec dodajemy śmietanę i już po odstawieniu z ognia - pokrojone ogórki.
Podajemy z ulubioną sałatką (w mnie - na zdj. po prostu: sałata, pomidor, ogórek, papryka z przyprawami).
Można podać jako typowe danie obiadowe - z ziemniaczkami, ryżem, makaronem... Dobrze smakuje też z ciemnym chlebem i świeżą bagietką.
Podajemy z ulubioną sałatką (w mnie - na zdj. po prostu: sałata, pomidor, ogórek, papryka z przyprawami).
Można podać jako typowe danie obiadowe - z ziemniaczkami, ryżem, makaronem... Dobrze smakuje też z ciemnym chlebem i świeżą bagietką.
luna