Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotleciki z pieczarkami są smaczne i łatwe do przygotowania.

Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz
Pieczarki umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z cebulą, wymieszać ze szczypiorem, ostudzić. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć przemielone mięso, dodać odciśniętą bułkę, jajko, pieczarki, 2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano, rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz
Pokrojone pieczarki razem z cebulą podsmażyć na rozgrzanym maśle
Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz
Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać
Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz
Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej
Kotleciki mielone z pieczarkami wg Reniz
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor