Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotleciki z mięsa mielonego ze szczypiorkiem są smaczne i mają efektowny wygląd

Kotleciki mielone ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki mielone ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone ze szczypiorkiem
Mielone mięso włożyć do miski, dodać całe jajko, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2-3 łyżki bułki tartej, starty na drobnej tarce, odciśnięty ziemniak, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym smalcu. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem
Do miski włożyć mięso i pozostałe składniki
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem
Wszystko razem dokładnie wyrobić na gładką masę
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem
Uformowane kotleciki obtaczać w bułce tartej