Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem
Mielone mięso włożyć do miski, dodać całe jajko, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2-3 łyżki bułki tartej, starty na drobnej tarce, odciśnięty ziemniak, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym smalcu. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
![Kotleciki mielone ze szczypiorkiem Kotleciki mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-ze-szczypiorkiem-110047.jpg)
![Kotleciki mielone ze szczypiorkiem Kotleciki mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-ze-szczypiorkiem-110048.jpg)
![Kotleciki mielone ze szczypiorkiem Kotleciki mielone ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-ze-szczypiorkiem-110049.jpg)