katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mieszanina rozmaitości w kotlecie.

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

Składniki:

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

 

  • mięso mielone 30 dag
  • ryż ugotowany na sypko 3 szklanki
  • jajka 6 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem
Cztery- pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do mięsa dodać ryż, cebulę, dwie łyżki tartej bułki, wbić pozostałe jajka i zarobić masę. Jeśli nie jest zwięzła dodać więcej bułki tartej i doprawić do smaku, na koniec dodać jajka i delikatnie połączyć z masą. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.