katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kotleciki pietruszkowo- pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dobre do obiadu i nie tylko.

Kotleciki pietruszkowo- pieczarkowe

Składniki:

Kotleciki pietruszkowo- pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki pietruszkowo- pieczarkowe
Chleb moczymy w mleku albo wodzie i odciskamy. Cebule drobno kroimy. Odkładamy ok jednej łyżki a pozostałą dodajemy do mięsa. Dodajemy też drobno posiekany czosnek i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku. Pieczarki myjemy, kroimy i odparowujemy na patelni .Solimy. Natkę płuczemy i drobno kroimy, dodajemy do pieczarek razem z cebulą i doprawiamy do smaku. Oprószamy tartą bułką i mieszamy. Odrywamy kawałki mięsnej masy, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy przygotowany farsz. Zwijamy podłużne kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.