Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotleciki wieprzowe w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polędwiczki pokroić na plastry grubości ok. 2-3 cm, lekko rozbić. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę i sezam połączyć.

Kotleciki wieprzowe w sezamie

Składniki:

Kotleciki wieprzowe w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki wieprzowe w sezamie
Polędwiczki pokroić na plastry grubości ok. 2-3 cm, lekko rozbić. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę i sezam połączyć. Kotleciki oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i panierować w sezamie. Smażyć na oleju aż będą zrumienione. Sałatka: ogórki obrać, pokroić w plastry (jeśli są duże to w mniejsze kawałki), posolić i odstawić. Olej połączyć z sokiem i przyprawami. Do ogórków dodać szczypiorek i połączyć z sosem.