Sposób przygotowania:
Potrójnie grzybowy sos Eliprzygotowanie składników
Pieczarki oczyścić i pokroić na ósemki.
przygotowanie składników cd
Mrożone kapelusze podgrzybków pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Mrożone kurki pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów
Na patelni roztopić łyżkę masła, dodać pieczarki i 1/3 cebuli. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni roztopić następną łyżkę masła i dodać podgrzybki i 1/3 cebuli. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni roztopić resztę masła, dodać pozostałą cebulę i lekko podsmażyć. do cebuli dodać kurki, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie sosu
Wszystkie grzyby przełożyć do dużej głębokiej patelni.
przygotowanie sosu cd
Do sosu wlać wodę i gotować grzyby przez 10 minut. Do śmietany dodać mąkę.wymieszać i wlać do grzybów. Sos jeszcze chwilę gotować.
Smacznego!
gusia1000