Sposób przygotowania:
Kotleciki z ciecierzycy z pieczarkami
Ciecierzycę zalewamy wodą i pozostawiamy na noc do namoczenia. Rano wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju.
Ciecierzycę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko i przuprawy. W razie potrzeby dodajemy trochę wody z gotowania ciecierzycy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Ciecierzycę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko i przuprawy. W razie potrzeby dodajemy trochę wody z gotowania ciecierzycy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.