Sposób przygotowania:
Kotleciki z cukinii z kaszą jaglaną
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na ok pół godziny.
Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Kaszę płuczemy i przelewamy wrzątkiem, przekładamy do garnka, dodajemy marchew i bulion. Gotujemy ok 10 min.
Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cukinię odcisnąć z wody. Wszystkie składniki połączyć, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Smacznego :-)
Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Kaszę płuczemy i przelewamy wrzątkiem, przekładamy do garnka, dodajemy marchew i bulion. Gotujemy ok 10 min.
Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cukinię odcisnąć z wody. Wszystkie składniki połączyć, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Smacznego :-)