Sposób przygotowania:
Kotleciki jaglane z cukinią
Kaszę jaglaną gotujemy z dodatkiem soli i pozostawiamy do wsiąknięcia całej wody. Cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę trzemy na tarce. Cukinię posypujemy solą, a po około 10 minutach odciskamy z niej wodę. Składniki mieszamy ze sobą.
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki pełnoziarnistej. Lepimy kotleciki i smażymy na oliwie oliwek z dwóch stron do momentu aż się zarumienią i nabiorą złocistej barwy.
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki pełnoziarnistej. Lepimy kotleciki i smażymy na oliwie oliwek z dwóch stron do momentu aż się zarumienią i nabiorą złocistej barwy.
ETAP 1:
Kaszę jaglaną gotujemy z dodatkiem soli i pozostawiamy do wsiąknięcia całej wody. Cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę trzemy na tarku. Cukinię posypujemy solą, a po około 10 minutach odciskamy z niej wodę. Składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki pełnoziarnistej. Lepimy kotleciki i smażymy na oliwie oliwek z dwóch stron do momentu aż się zarumienią i nabiorą złocistej barwy.