kasia2006222

kasia2006222

Kucharz
[Przepisów: 3]

Kotleciki jaglane z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kotleciki z odżywczą kaszą jaglaną i bukietem jesiennych warzyw z pewnością zachwycą niejednego smakosza. Dawka witamin i składników odżywczych pod pyszną przykrywką.

Kotleciki jaglane z cukinią

Składniki:

Kotleciki jaglane z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jaglane z cukinią
Kaszę jaglaną gotujemy z dodatkiem soli i pozostawiamy do wsiąknięcia całej wody. Cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę trzemy na tarce. Cukinię posypujemy solą, a po około 10 minutach odciskamy z niej wodę. Składniki mieszamy ze sobą.

Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki pełnoziarnistej. Lepimy kotleciki i smażymy na oliwie oliwek z dwóch stron do momentu aż się zarumienią i nabiorą złocistej barwy.

ETAP 1:

Kaszę jaglaną gotujemy z dodatkiem soli i pozostawiamy do wsiąknięcia całej wody. Cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę trzemy na tarku. Cukinię posypujemy solą, a po około 10 minutach odciskamy z niej wodę. Składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki pełnoziarnistej. Lepimy kotleciki i smażymy na oliwie oliwek z dwóch stron do momentu aż się zarumienią i nabiorą złocistej barwy.


Tagi:

cukinia