Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z filetów z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z ryby są smaczne i łatwe do zrobienia.

Kotleciki z filetów z mintaja

Składniki:

Kotleciki z filetów z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z filetów z mintaja
Odmrożone filety z ryby odcisnąć z wody, przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodając pod koniec przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z przemieloną rybą, dodać jajko, przyprawę, kilka łyżek bułki tartej (dodać tyle bułki tartej aby masa nie była za rzadka) przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rękami formować okrągłe płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.