Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.

Kotleciki z gotowanych ziemniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z gotowanych ziemniaków

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w kosteczkę paprykę. Do zimnych ziemniaków dodać jajko, cebulę z papryką, posiekany szczypiorek, mąki, przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy ziemniaczanej formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i surówką.
Kotleciki z gotowanych ziemniaków
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę
Kotleciki z gotowanych ziemniaków
Wymieszać wszystkie przygotowane składniki
Kotleciki z gotowanych ziemniaków
Formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej
Kotleciki z gotowanych ziemniaków
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju