polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Kotleciki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie, które smakuje całej rodzinie

Kotleciki z kapustą

Składniki:

Kotleciki z kapustą

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 2 jajka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 4 łyżki kaszy jęczmiennej
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • Sos:
  • 5 szklanek wody
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapustą
Kapustę pekińską drobno poszatkować, posolić, odstawić na godzinę aby zmiękła. Następnie odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Przełożyć do garnka. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i zagotować, gorącym zalać kotleciki znajdujące się w garnku. Gotować przez godzinę.