Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotleciki z kapusty

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę pokrajać na ćwiartki, zalać w garnku wrzątkiem, lekko posolić, ugotować.

Kotleciki z kapusty

Składniki:

Kotleciki z kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapusty
Kapustę pokrajać na ćwiartki, zalać w garnku wrzątkiem, lekko posolić, ugotować. Miękką odcedzić, wygnieść nieco w ściereczce, drobno posiekać. Dodać odciśniętą bułkę, sól, pieprz i jajko, przesmażoną w tłuszczu drobno pokrajaną cebulę. Masę dobrze wyrobić, formować małe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym i surówką.