Sposób przygotowania:
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą
Kaszę zalać 3/4 szklanki wrzącej wody, przykryć i odłożyć na ok. 3 minuty, następnie wymieszać. Kapustę poszatkować (ma jej być ok. 2 szklanki). Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, kapustę, kaszę, jajka, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki i kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Kotleciki z obu stron mocno zrumienić. Do kotlecików wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i szklanką zimnej wody. Zawiesiną zagęścić sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dodać więcej wody i zagotować. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli.