gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki z kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie kotleciki to pomysł na szybki obiad dla tych którzy lubią kukurydzę.

Kotleciki z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z kukurydzą

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kukurydzą
Kukurydzę odcedzamy na sitku z zalewy i przekładamy do miski. Do kukurydzy dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kukurydzy. Całość mieszamy. Wbijamy jajka, mieszamy, na koniec dodajemy mąkę i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do bigosu. Na patelni (ja używam patelni do smażenia jajek) roztapiamy margarynę i na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotleciki na złoty kolor z obu stron. (porcję masy nakładamy łyżką na tłuszcz).
Kotleciki z kukurydzą
Kukurydzę odcedzamy na sitku z zalewy i przekładamy do miski. Do kukurydzy dodajemy drobno posiekany szczypiorek.
Kotleciki z kukurydzą
Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kukurydzy. Całość mieszamy.
Kotleciki z kukurydzą
Wbijamy jajka, mieszamy, na koniec dodajemy mąkę i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do bigosu.
Kotleciki z kukurydzą
Na patelni (ja używam patelni do smażenia jajek) roztapiamy margarynę i na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotleciki na złoty kolor z obu stron. (porcję masy nakładamy łyżką na tłuszcz).