Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z mięsa baraniego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z baraniego mięsa z dodatkiem czosnku i smażonej cebuli są aromatyczne i bardzo smaczne. Smacznego.

Kotleciki z mięsa baraniego

Składniki:

Kotleciki z mięsa baraniego

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z mięsa baraniego
Mięso umyć, zmielić w maszynce, dodać żółtka, sol i pieprz. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie z drobno posiekanym czosnkiem, ostudzić. Cebulkę połączyć z masą mięsną i dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.