Sposób przygotowania:
Kotleciki z ryżu i jajka
1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Zimny, ugotowany ryż włożyć do miseczki, dodać posiekane jajko, wsypać szczypior i koperek, dodać surowe jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
![Kotleciki z ryżu i jajka Kotleciki z ryżu i jajka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-ryzu-i-jajka-82783.jpg)
![Kotleciki z ryżu i jajka Kotleciki z ryżu i jajka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-ryzu-i-jajka-82784.jpg)