agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kotleciki z serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki mielone z żółtym serem i pieczarkami

Kotleciki z serem żółtym

Składniki:

Kotleciki z serem żółtym

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z serem żółtym
Przygotować niezbędne składniki. Mięso zmielić na sicie o drobnych otworach do miski, bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie, następnie odcisnąć bułkę i dodać do mięsa, dodać jajko, sól, pieprz. Wyrobić dokładnie składniki na jednolitą masę. Pieczarki umyć, obrać pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę i pieczarki. Pod koniec smażenia dodać ser żółty starty na grubych oczkach i wymieszać. Następnie należy formować kotleciki, do środka wkładać przestudzony farsz i formować płaskie i niewielki kotleciki z nadzieniem w środku. Gotowe kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Po usmażeniu kotleciki okładać na papierowym ręczniki w celu odsączenia tłuszczu.