Kotleciki z ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe kotleciki z ziemniaków -jako dodatek do mięs i surówek.Smakują również z samym kefirem.Polecam!!!

Kotleciki z ziemniaków

Składniki:

Kotleciki z ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ziemniaków
Ziemniaki obrac i ugotowac.Ugotowane ugnieść(nie przeciskać przez praskę).Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie.Dodać to letnich ziemniaków i doprawić solą i pieprzem i dodać do smaku posiekany koper.Z przygotowanej masy formować owalne kotlety(nabra dość dobrą garść masy).Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Dobrze uformować żeby bułka dobrze wcieliła sie w masę i sam kotlet miał ladny wygląd.Odstawić by przestygły i smażyć na rozgrzanym oleju na jasnozłoty kolor.Podawać na gorąco z kefirem,mięsem bądz surówką.Życzę smacznego!!!