Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki ziemniaczano-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki ziemniaczano-serowe są bardzo smaczne. Można je podawać same lub z sosem i dowolną surówką.

Kotleciki ziemniaczano-serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczano-serowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczano-serowe
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ubić tłuczkiem. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wsypać drobno pokrojone pieczarki, podsmażyć, ostudzić. Połączyć z ziemniakami, dodać białko, pokruszony biały ser, szczypiorek, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą jarzynka i solą, dokładnie wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Na rozgrzanym masle podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Połączyć z ziemniakmi dodać pozostałe składniki
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju