Monia22

Monia22

Kuchcik
[Przepisów: 5]

kotlet de volaille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kotlet nadziewany dobry do ziemniaczków z koprem lub frytek.

kotlet de volaille

Składniki:

kotlet de volaille

 

Sposób przygotowania:

kotlet de volaille
Piersi z kurczaka kroimy w płaty po czym rozbijamy tłuczkiem zeby były nieco większe, solimy i piepszymy.Na środku układamy odraną pieczarkę(małą lub pokraną w plastry), kawałek sera żółtego i plasterek papryki (nie duży, nie za gruby), łyżeczke masła, zwijamy kotlet podobnie jak krokiet.W miseczce ubijamy jajko dodajemy pół łyżeczki wegety namaczamy nasz kotlet do okoła i obtaczamy bułką tartą po czym opiekamy na rozgrzanym oleju na nie duzym ogniu by mięso w środku nie było surowe,ok.10min na średnim ogniu.Naprawdę smaczny!