Sposób przygotowania:
Kotlet paryski z frytkami
Oczyścić polędwice z tłuszczu i resztek skóry i pokroić w plastry
Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą i pieprzem .
Z jajek maki i kwaśnej śmietany przygotować gęstą panierkę .Dodać szczyptę soli ,obtocz obustronnie kotlety ,lekko odsącz i opiecz w maśle na średnim ogniu .
Obieramy ziemniaki na frytki rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy na złotawy kolor ,do usmażonych frytek dodajemy na górę kotlet i smaczny obiad gotowy
Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą i pieprzem .
Z jajek maki i kwaśnej śmietany przygotować gęstą panierkę .Dodać szczyptę soli ,obtocz obustronnie kotlety ,lekko odsącz i opiecz w maśle na średnim ogniu .
Obieramy ziemniaki na frytki rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy na złotawy kolor ,do usmażonych frytek dodajemy na górę kotlet i smaczny obiad gotowy
marietta