Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z omletem i pieczarkami
Kotlety przygotowujemy w sposob tradycjonalny tzn:mieso obmywamy,osuszamy ,tluczemy tluczkiem,i zamaczamy w rozbeltanym jajku z dodanymi przyprawami nastepnie do buleczki ,na patelnie i gotowe.Ja lubie smazyc kotlety na tluszczeu pol na pol ,troche oleju i troche margaryny.gdy sa juz gotowe odkladamy je w cieple miejsce zeby nie ostygly w tym czasiew ktorym przygotowujemy omlet. Do naczynka wrzucamy jakeczka,do tego smietane,mleko,ser i przyprawy,nastepnie dobrze je trzeba rostrzepac,tak azeby wyszla jednolita masa.To wylewamy najlepiej na mala patelke i podsmazamy na wolnym ogniu.odciagajac omlet caly czas od rogow potelni jakas plaska lyzka drewniana lub z silikonu,gdy omlet juz bedzie ladnie zlocisty,ostroznie przekladamy go na druga strone ,najlepiej ze pomoca talerza. Zostaly nam tylko pieczarki,ktore dobrze jest przygotowac wczesniej tzn myjemy,kroimy,podsmarzamy. kotlety jemy z ziemniakami ,frytkami surowkami...Ale to napewno wszyscy bardzo dobrze wiedza..Smacznego
msewka
Hipa73
jovi
Natala1210