Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kotlet schabowy w brzoskwiniach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podawać z frytkami, lub zapiekanymi ziemniakami

Kotlet schabowy w brzoskwiniach

Składniki:

Kotlet schabowy w brzoskwiniach

 

  • 4 kotlety schabowe b/kości,
  • 2 brzoskwinie (świeże lub z puszki),
  • 4 plasterki boczku lub szynki,
  • 4-8 plasterków ostrego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w brzoskwiniach
Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym ogniu z obu stron, ok. 5 minut każdy kotlet. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kotletów położyć po plasterku boczku (lub szynki), połówkę brzoskwini i żółty ser. Całość zapiec w piekarniku w temp. 150-180 st. ok.15-20 min.