Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy w pszennych otrębach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso panierowane w otrębach z bułką tartą jest smaczne chrupiące

Kotlet schabowy w pszennych otrębach

Składniki:

Kotlet schabowy w pszennych otrębach

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w pszennych otrębach
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie mięso obtaczać w mące, roztrzepanych widelcem jajkach i pszennych otrębach wymieszanych z bułką tartą. Panierowane kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone kotlety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.